Alles in 1, is ook soms alles in een keer weg...

Eigenlijk alles is aanlokkelijk aan een alles in 1 pakket voor bellen, televisie en internet. Al was het alleen al de kosten. Wie kiest voor losse abonnementen bij verschillende aanbieders is waarschijnlijk tientjes per maand meer kwijt. Daarbij is er uiteraard het betalingsgemak, niet meer drie losse rekeningen op de mat, maar simpelweg een bedrag te storten aan het einde van de maand. Binnen een alles in een pakket is er behoorlijk wat variatie mogelijk, met name op het gebied van televisie kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor interactieve tv of uitzending gemist, om ervoor te zorgen dat je televisieprogrammas kunt kijken op het moment dat het je uitkomt.

Shoppen

Telecom-aanbieders halen je maar wat graag binnen als exclusieve klant en wie een beetje rondkijkt op internet struikelt over de aantrekkelijke aanbiedingen; kies voor een gratis tablet, televisie of recorder, Spotify Premium of gewoon voor hoge kortingen. En wie eenmaal bij de club hoort, krijgt bij de meeste providers ook nog eens aantrekkelijke aanbiedingen voor mobiele telefonie.

Whats not to like?

Zoals gezegd, een alles in 1 pakket heeft grote voordelen, totdat er een storing is. Op zo een moment is een pakket natuurlijk driedubbel vervelend, want dan doet dus niks het meer. Voor veel consumenten is dat nog een beetje een struikelblok. Bij storingen wordt je in veel gevallen eerst verwezen naar een online servicetool om het probleem op te sporen en hopelijk zelf op te lossen. Maar niet iedereen is even handig en geduldig met een dergelijke online handleiding in geval van storingen. Geen zin of tijd om in eerste instantie zelf op onderzoek te gaan? Betaal dan misschien ietsje meer voor een aanbieder met een goede service op het gebied van storingen. Vooralsnog kwam xs4all dit jaar als beste uit de bus.